INNOVATIE

ANDERS DENKEN ZIT IN ONS DNA

Een tour langs onze innovaties door architect Nicolaes Devriendt.

ECOPOTS Venice

VENICE

DRAINAGE OP Z'N ECOPOTS

“Dat planten doorgaans veel en regelmatig water nodig hebben is natuurlijk een open deur, maar het blijft toch lastig goed in te schatten hoeveel water een plant nog nodig heeft. Teveel is immers ook niet goed. Een schotel gebruiken is dan vaak de makkelijkste oplossing, maar niet altijd de mooiste. En dat zette mij aan het denken. Was het niet mogelijk om een drainage systeem te bedenken dat niet alleen de wortels vrij zou houden van verzadigde, natte grond maar wat ook nog eens als waterbuffer kan dienen in geval van droogte? Een drainage systeem bovendien wat mooi is om te zien, juist omdat het niet te zien is? En zo ontstond de Venice, een pot waarin het afneembare reservoir is opgenomen in het design van de pot. De pot til je eenvoudig van de onderkant om water te controleren of bij te vullen. Eenmaal teruggezet vormt het weer één mooi geheel. Gemakkelijk in gebruik en een sieraad voor balkon of tuin.”

ECOPOTS Sofia

SOFIA

EEN VOLWAARDIGE POT VOOR DE SMALSTE RUIMTES

“Wat doe je als je een smalle vensterbank hebt en hierop eigenlijk een ‘volwaardige’ pot wil hebben? Dat wordt lastig, want die zijn er (vrijwel) niet te vinden. Maar wat er niet is, is - in echte ECOPOTS traditie - te maken en zo ontstond de Sofia. Een pot met een diepte van slechts dertien centimeter die dankzij haar conische vorm op de meest smalle plekjes gezet kan worden. En, met een breedte van 30 centimeter is het wel echt een volwaardige pot. Dus heb je een smalle vensterbank of dat kleine tafeltje op jouw balkon; dankzij de Sofia kun je daar nu eindelijk die mooie plant neerzetten.”

ECOPOTS Morinda

MORINDA

DE POT SPECIAAL VOOR ORCHIDEEËN

“Orchideeën blijven onverminderd populair. En dat snap ik heel goed want die schitterende bloemen, de levendige kleuren; een orchidee brengt leven in huis. Het lastige is alleen; orchideeën hebben niet heel veel behoefte aan water en zijn erg gevoelig voor een teveel daarvan. De wortels moeten mooi droog blijven en dat valt, in een normale pot of vaas, niet altijd mee. En zo kwam ik op het idee van de Morinda; een pot die speciaal ontworpen is voor orchideeën met een verhoging in de bodem waardoor overtollig water weg kan vloeien en de wortels mooi droog blijven. Orchideeën groeien en bloeien lang en mooi met de juiste verzorging. Met onze Morinda pot wordt dat nu een stuk makkelijker.”

ECOPOTS Hanging Bruges

HANGING BRUGES

IK ZIE, IK ZIE, WAT JIJ NIET ZIET

“Het blijft toch jammer; heb je een mooie strakke plantenbak gekocht voor aan jouw balkon, toffe planten er in en dan hang je dat allemaal op aan een set lelijke beugels. Het was mij altijd al een doorn in het oog en dus tijd om daar iets aan te doen. Op basis van onze Bruge plantenbak heb ik een balkonvariant ontworpen waarbij het ophangsysteem is geïntegreerd  in het ontwerp van de plantenbak en dus volledig aan het zicht is onttrokken. Super strak en tijdloos. Typisch ECOPOTS.”

ECOPOTS Berlin Herbtable

BERLIN HERBTABLE

DE KRUIDENTUIN VOLGENS ECOPOTS

“Je ziet het steeds meer; mensen die hun eigen groenten en kruiden verbouwen. Gezond, lekker en natuurlijk hartstikke leuk. Alleen altijd wel zo’n gedoe; met je schaar de tuin in of het balkon op, knippen wat je nodig hebt om bij terugkomst in de keuken te ontdekken dat je toch nét te weinig had meegenomen en dus weer terug kunt. Dat kon volgens mij anders. Zou het bijvoorbeeld niet veel makkelijker zijn wanneer je complete pot kruiden mee kunt nemen naar de keuken? Nu hebben wij natuurlijk al onze Berlin serie die uitermate geschikt is voor het kweken van kruiden. De Berlin Herbtable is een tijdloos vormgegeven stalen rek waarin drie van deze Berlin potten passen. Strak georganiseerd op het balkon of in de tuin en dankzij een hoogte van 102 cm erg prettig om mee te werken.”

HANGING BRUSSELS

EEN POT ZONDER HAKEN EN OGEN

“Zelf gebruikte ik nooit hangende potten om de eenvoudige reden dat ik ze niet mooi vond. De gebruikte materialen zijn niet mijn smaak en dan heb je ook nog die lelijke kettingen, ogen en wat meer waaraan die potten hangen. Voor een liefhebber van strak en tijdloos design was er op het gebied van hangende potten weinig te krijgen. Dat betekende dus naar de tekentafel, waar ik onze (tevens) nieuwe Brussel pot heb gebruikt om een hangende variant te ontwerpen. Natuurlijk voorzien van drainage, maar met een volledig in het ontwerp weggewerkt ophangsysteem. Geen beugels, geen ogen, niets. Super strak en tijdloos, natuurlijk zoals het ECOPOTS betaamt.”

BLIND OPHANGSYSTEEM

MINDER IS MEER

“Als architect hou ik er van vorm en functie te combineren waarbij ik een design nastreeft wat tijdloos en sober is. Ik wil dat onze potten en de planten die er in zitten alle aandacht krijgen, en dat alles wat daarbij afleidt aan het zicht onttrokken wordt. Dus als we een hangende variant van zowel de Amsterdam als de Sofia gaan ontwikkelen, dan wil ik dat die potten ‘blind’ aan de muur komen te hangen. Ons nieuwe, eenvoudige en bijna onzichtbare ophangsysteem zorgt daarvoor. Strak, design en onopvallend. En met een handomdraai haal je eenvoudig de pot er van af. Vorm en functie gecombineerd. Precies zoals het hoort.”

bekijk de Amsterdam Wall of de Sofia Wall >>

Onze innovaties liever in het echt zien?

OVER NICOLAES

"Als architect kijk ik anders naar zaken als functionaliteit en esthetiek. ECOPOTS is hierdoor geen gewoon merk. Wat voor sommigen logisch is, vind ik onlogisch en vice-versa. Op die manier ontstaat een merk met een pottenlijn die zich niet alleen onderscheid met een tijdloos design, maar waarin ook innovaties zitten die het leven niet alleen makkelijker maken, maar ook mooier. En die synergie, daar gaat het mij om. Graag neem ik je mee langs onze nieuwste innovaties. Er over praten is immers een, het zien is toch weer wat anders..."

Nicolaes Devriendt

ECOPOTS is een vernieuwend merk in bloempotten, plantenbakken en bloembakken voor gebruik binnen en buiten het huis. Het combineert design met innovatie en gebruiksvriendelijkheid met duurzaamheid en is hét merk voor mensen die op zoek zijn naar tijdloos design in potten for huis, tuin of balkon.

Ik heb de Privacy Policy gelezen en ga hiermee akkoord

© 2016 All rights reserved. 

ECOPOTS is a brand of The POTS Company

Sales & distribution Benelux:

Bucomat NV

Karrewegstraat 138

9800 Deinze, België 

T +32 9 385 84 83

E info@bucomat.be

www.bucomat.be

website by wixxiM. adding wow to www.